recept: Spanyol saláta, Kifőzde
Spanyol saláta
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

30 dkg gomba,
25 dkg zöldbab,
30 dkg paradicsom,
1 szál póréhagyma vagy 1 csomó újhagyma,
1 csomó petrezselyemzöld,
kb. fél dl olivaolaj, só, ecet, őrölt bors


A megmosott és megtisztított gombát cikkekre vágjuk, majd egy kevés olajban megpároljuk.
A zöldbabot kb. 2 cm-es darabokra vágva enyhén sós vízben megfőzzük, és mindkettőt lehűtve tálba tesszük. A meghámozott paradicsomot cikkekre vágva adjuk hozzá.
Ecettel, a zöldbab levével a gombát pirító edényben salátalevet készítünk, fűszerezzük, a zöldségekre öntjük, és a finomra vágott petrezselyemzölddel együtt jól összekeverjük.
Tetejét megszórjuk a vékonyan felkarikázott póré- vagy újhagymával és tálalásig behűtjük.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.



Forrás: Internetes gyűjtés alapján.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2008.11.16. Utoljára frissítve: 2008.11.16.
Utolsó megtekintés: több, mint 5 napja (2024-04-27 20:00:54 - 1.18)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez